9 Populaire vormen van Online Marketing + Voorbeelden

 

 

Op deze pagina vind je 9 populaire vormen van online marketing en voorbeelden van hoe je ze kunt toepassen.

 

 

1. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Dit is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van je website in de organische (onbetaalde) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Bijvoorbeeld door het creëren van content met specifieke zoekwoorden die relevant zijn voor jouw doelgroep, het verkrijgen van backlinks van andere websites en het optimaliseren van de technische aspecten van je website om deze zoekmachinevriendelijk te maken.

 

 

2. Pay-per-click advertenties (PPC)

Dit is een vorm van online adverteren waarbij je betaalt voor elke klik op jouw advertentie. Een voorbeeld hiervan is Google Ads waarbij je advertenties kunt maken die worden weergegeven bovenaan of onderaan de zoekresultaten van Google wanneer gebruikers zoeken naar bepaalde zoekwoorden. Social media platforms zoals Facebook en LinkedIn bieden ook PPC-advertenties aan waarbij je kunt adverteren op basis van interesses, demografie en andere targeting criteria.

 

 

3. Social media marketing

Dit omvat het gebruik van social media platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn om jouw merk en producten of diensten te promoten. Je kunt bijvoorbeeld organisch content delen op jouw bedrijfspagina of betaalde advertenties plaatsen op deze platforms om meer verkeer naar je website te genereren.

 

 

4. E-mailmarketing

Dit is het versturen van e-mails naar jouw abonnees om jouw producten of diensten te promoten en hen te informeren over nieuws of aanbiedingen. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwsbrief zijn, maar ook een geautomatiseerde e-mailreeks die wordt geactiveerd wanneer een gebruiker zich aanmeldt voor jouw e-maillijst of een aankoop doet op jouw website.

 

 

5. Content marketing

Dit is het creëren en delen van waardevolle content om een publiek aan te trekken en te converteren. Het kan verschillende vormen aannemen, waaronder blogartikelen, infographics, video's, webinars en whitepapers. Het doel is om het vertrouwen van de doelgroep te winnen en hen te informeren over jouw producten of diensten.

 

 

6. Affiliate marketing

Dit is een vorm van performance-based marketing waarbij je andere websites of individuen beloont voor het promoten van jouw producten of diensten. Dit kan worden gedaan door middel van commissies of een vergoeding per klik of verkoop. Affiliate marketing kan worden gedaan via verschillende kanalen waaronder blogs, social media en e-maillijsten.

 

Klik hier voor de beste affiliate marketing software>>>

 

 

7. Influencer marketing

Dit omvat het samenwerken met invloedrijke personen of beroemdheden om jouw merk en producten of diensten te promoten. Dit kan worden gedaan via social media, blogs of andere kanalen waarop de influencer actief is. Het doel is om de doelgroep te bereiken en te converteren door middel van de invloed en autoriteit van de influencer.

 

 

8. Video marketing

Dit omvat het gebruik van video's om jouw boodschap over te brengen en jouw doelgroep te bereiken. Het kan verschillende vormen aannemen, waaronder productdemonstraties, testimonials, bedrijfsvideo's en how-to video's. Video's kunnen worden gedeeld via social media, e-mail of op jouw website.

 

 

9. Retargeting

Dit is een vorm van online adverteren waarbij je jouw advertenties richt op mensen die jouw website eerder hebben bezocht. Het doel is om deze mensen te herinneren aan jouw merk en hen terug te brengen naar jouw website om te converteren.

 

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele vormen van online marketing die beschikbaar zijn. Het is slim om te experimenteren met verschillende kanalen en strategieën om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw bedrijf en doelgroep.

 

Hulp nodig?

 

De Internet Marketing Unie van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren is sinds 2010 dé hotspot voor de beste internet marketing tips, trends, technieken en software.

 

Klik hier voor meer informatie over de Internet Marketing Unie>>>