Hoe maak je een dikkere smoothie?

 

 

Er zijn verschillende manieren om een smoothie dikker te maken:

 

1. Gebruik bananen als basis: Bananen zijn een geweldige manier om een smoothie dikker te maken. Ze zorgen voor een romige textuur en kunnen ook dienen als een natuurlijke zoetstof.

 

2. Voeg noten toe: Noten zoals amandelen, cashewnoten of pindanoten zorgen voor een dikkere smoothie. Ze zijn ook een goede bron van gezonde vetten en eiwitten.

 

3. Voeg zaden toe: Zaden zoals chia of lijnzaad zorgen voor een dikkere smoothie en zijn ook rijk aan vezels en eiwitten.

 

4. Voeg yoghurt toe: Voeg yoghurt toe aan uw smoothie, dit zorgt voor een dikkere textuur en extra eiwitten. U kunt ook gebruik maken van yoghurt van soja of kokos voor een plantaardige optie.

 

5. Gebruik ijsblokjes: Voeg ijsblokjes toe aan uw smoothie om de textuur dikker te maken. Dit is vooral handig voor smoothies die worden gemaakt met verse groenten en fruit, die vaak meer water bevatten.

 

6. Gebruik avocado: Avocado is een geweldige toevoeging aan een smoothie om de textuur dikker te maken en het geeft ook een romige textuur. Avocado is rijk aan gezonde vetten en vezels.

 

 

Houd er rekening mee dat veel 'dikmakers' toevoegen de hoeveelheid calorieën van je smoothie flink kan verhogen.

 

Probeer de hoeveelheid ingrediënten die je gebruikt af te stemmen op je caloriebehoefte.