Geldtype Zorger

Keuzes maken met je hart


Een type dat alles het liefst met hart en ziel doet. Warm, sociaal, gul, gedreven, veelzijdig en betrokken: Je bent een mensen-mens. Dan is geld niet altijd het eerste waar je aan denkt, maar dat betekent niet dat je je geldzaken niet op orde hebt. Je wilt daarbij echter wel je gevoel blijven volgen. Als iets niet goed voelt, dan doe je het liever niet. Als je geldzaken jou stress opleveren, kan je ze dus ook wat versloffen of geef je ze uit handen aan iemand die je ècht vertrouwt. Winkelen met boodschappenlijstjes, budgetten voor elke week... Je bent er geen fan van.

 

Shoppen doe je wel graag, het liefst voor anderen. Je kunt heel attent zijn en precies op zoek gaan naar iets waar je een vriend of vriendin, je partner of je kind heel gelukkig mee maakt. En dan let je niet als eerste op de prijs. En als je je niet goed voelt, kan je ook gaan shoppen om een beter gevoel te krijgen. Even verstand opzij, en afleiding zoeken om jezelf weer blij te maken met een nieuwe outfit of een gaaf boek, iets lekkers bij de koffie (omdat je het verdiend hebt!) of een bosje bloemen voor op tafel. 

 

Je geeft graag geld weg aan mensen of goede doelen die het nodig hebben. Je geeft als iets je raakt, of als je iemand ontmoet die je weet te inspireren. Dan ben je ook gul en persoonlijk en vaak ook impulsief, je geeft vanuit je hart.

 

Advies krijgen over je geldzaken kan best spannend of ongemakkelijk zijn. Zeker als je met iemand moet praten die je niet kent, of die je niet vertrouwt. Is dat vertrouwen er wèl, dan geef je liever alles uit handen en volg je het advies volledig. Je regelt je geldzaken dan ook liever helemaal bij èèn persoon of instantie, dan dat je elke keer weer opnieuw een keuze moet maken of het internet moet langs zoeken....

 

Je bent een alleskunner met veel interesses, die liever bezig is met de dingen waar je warm voor loopt. Als dat dus niet ‘geld’ is, zorg dan dat je het goed geregeld hebt, zodat je alle tijd hebt voor ‘rijk leven’!

 

Wat maakt dit type zo uniek

 

Keuzes maken met je hart

Je maakt je keuzes met je hart, niet met je hoofd. Daarbij kan je inlevend zijn en sensitief voor sfeer en mensen. Natuurlijk denk je ook na, maar bij de echte beslissingen volg je je gevoel. Geld is voor jou vooral een gevoel van veiligheid, zekerheid of zorg. Mensen, relaties en het hier & nu zijn belangrijker. Je leeft immers maar èèn keer! Jij verzamelt liever mooie en rijke ervaringen dan een berg geld...

 

Wat doe je al erg goed

 

Rechtvaardig en eerlijk

Je bent liever gul dan zuinig. Mensen zijn welkom, en als iemand een tekort heeft of financiële zorgen, dan spring je bij en help je van harte. Je hebt gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid en komt op voor de zwakkeren om je heen. Mensen die het minder hebben, kunnen bij jou aankloppen als het nodig is. Jij hebt oog voor anderen. Dat betekent niet persé dat je al je geld weggooit; je geeft gewoon graag aan de mensen om je heen.

 

Jouw meerwaarde

 

Geld zien als middel om anderen blij te maken

Omdat je met hart en ziel ergens voor gaat, leef en werk
je vanuit passie. Geld helpt jou daarbij, zodat je meer kunt betekenen voor anderen. Je bent gericht op geluk, meer dan op geld. Je let op het welzijn van mensen, meer dan hun welvaart. Je weet waar je echte rijkdom ligt, en je zorgt dat je daarop gericht bent. En geld, ach: dat is vooral heel nuttig en een mooi middel om anderen blij te maken!

 

Wat jou sterker maakt met geld

 

Jezelf grenzen geven en hulplijnen regelen

Omdat Zorgers heel gul en gastvrij kunnen zijn, geven ze soms ook te gemakkelijk of impulsief hun geld uit. Als het goed voelt, dan is het ook goed in de ogen van de Zorger. En dat hoeft natuurlijk niet waar te zijn. Iets kan heel prettig voelen, maar toch slecht voor je werken. Dan is het heel handig om een paar mensen die je vertrouwt èn kent als back up te hebben, om van tijd tot tijd in te springen of aan de rem te trekken!

 

Waar word jij blij van?

 

• Een gesprek van mens tot mens

• Andere mensen een goed gevoel geven / gelukkig maken (spullen voor kopen/goede doelen steunen)


• Op kunnen gaan in een mooi moment


• Iemand die je helpt om keuzes te maken / meedenkt

• 100% jezelf kunnen zijn bij iemand


• Rechtvaardigheid

 

Zorger tip: investeer in jezelf!

 

We weten best dat je als Zorger vooral let op de ander. Maar het is natuurlijk heel belangrijk dat je vooral ook aan jezelf denkt, zodat je happy blijft en voor iedereen kan blijven zorgen!