Geldtype Verbinder

Positief en toekomstgericht


Een type dat graag geniet van al het goede dat het leven
te bieden heeft. Nieuwsgierig, leergierig en sociaal; de Verbinder staat met beide benen in het leven en houdt er ook nog eens van te dromen. Er is altijd weer iets om te ontdekken of te leren, nieuwe mensen om te ontmoeten en leuke ideeën om verder te ontwikkelen. En daarvoor heb je ook geld nodig, dus je denkt na over je financiën en je budget. Maar niet te veel, want je houdt van een spontane actie op z’n tijd.

 

Geld is voor jou de luxe om van je leven te genieten, op een manier die bij jou past. Zelfs al zou je een miljoen winnen: je geeft eerst een goed feest voor al je vrienden en gaat dan pas nadenken over stap 2 en 3...!

 

Je houdt van mooie dingen, leuke reizen en bijzondere ervaringen en vindt het dan niet erg om daar geld aan uit te geven. Je let op je kleding en vindt het belangrijk om er goed uit te zien. Je kleding hoort bij wie je bent, bij jouw eigen verhaal, waarbij je wel blijft letten op leuke trends of mode. En je kunt houden van gadgets; nieuwe, mooie dingen die je leven verrijken. Daar heb je best wat geld voor over!

 

Natuurlijk sta je open voor advies over je geld, maar je praat dan ook zelf mee over oplossingen. Je houdt van je vrijheid en maakt graag je eigen keuzes. Soms pak je dan liever een boek met leuke tips, of beter nog. je zoekt op internet naar wat handige sites, dan dat je een gesprek regelt met een professional.

 

Als je krap komt te zitten met je geld word je niet meteen heel zenuwachtig. Je bedenkt meestal snel een creatieve, handige oplossing. Je denkt altijd verder in de toekomst en ziet dan weer nieuwe mogelijkheden en kansen. Dan kan je soms wat TE luchtig zijn en opeens in de problemen komen. Het is dan heel belangrijk om vooral niet weg te lopen, of te ontkennen. Jij hebt alles in handen om weer nieuwe deuren te openen, en als jij het niet kunt: vraag dan eens rond in je grote netwerk. Meestal vind je dan zelf, al pratende, een nieuw idee of een briljante oplossing....!  

 

Wat maakt dit type zo uniek

 

Positief en toekomstgericht

Je bent super positief en toekomstgericht, je kijkt liever niet te veel terug op je verleden. Ook al maak je fouten, sla je een financiële misser of stap je in een valkuil; je leert er weer van en voelt je erna een stuk sterker. Dus dat was dan ook niet voor niets... Voor jou heeft alles meerwaarde!

Wat doe je al erg goed

 

Sterk netwerk

Je hebt een sterk netwerk van mensen om je heen, die je graag verder willen helpen. Ook als het over geld gaat, of je administratie; je kunt altijd wel ergens aankloppen. En daarbij kijk je zelf ook nog eens goed om je heen, altijd op zoek naar leuke nieuwigheden of slimme ideetjes. Jij houdt van ontwikkeling en groei.

 

Jouw meerwaarde

 

Veerkrachtig

Niemand is zo veerkrachtig als jij. Welke tegenslag je ook krijgt, welke vervelende omstandigheid er ook is; jij zoekt een oplossing. Dat doe je ook met je geldzaken. Je geniet van alles wat je hebt, en bent erop gericht om je omgeving mooier en leuker te maken. Daarin weet je anderen te inspireren en vaak ook verder te helpen, alleen al door wie je bent en wat je doet!

 

Wat jou sterker maakt met geld

 

Waarschuwingssignalen en risico’s serieus nemen

Door hun positieve kijk kunnen Verbinders soms
 ook hun hand overspelen. Minder gevoelig zijn voor waarschuwingssignalen of risico’s. En dan ook fouten goedpraten of een idee met verve verkopen aan anderen, waardoor ze nog minder geremd worden in overmoedig geldgedrag. Een stevige reality-check is dan de allerbeste oplossing: wees eens pijnlijk eerlijk over je geld... En maak dan pas je keuze of spring dan een keer in het diepe.

 

Waar word jij blij van

 

• Positieve mensen


• Complimenten


• Oplossingen bedenken


• Mensen coachen / stimuleren het beste

uit zichzelf te halen

• Mooie spullen


• Hardop nadenken

 

De leukste en beste money-tip!

 

Als Verbinder ben je vast ook geïnteresseerd in psychologie, of de sociale kant van geld, rijkdom en een waardevol leven. Je houdt van mensen, hoe zij zich gedragen en waarom ze bepaalde keuzes maken. Het is dan leuk om eens te duiken in “mindsets”. Hoe een bepaalde gedachte jouw geldgedrag kan bepalen. Hier is best veel over te googelen, maar begin ook eens te bladeren in het boek “Rijke pa, arme pa” een absolute kaskraker van Robert Kiyosaki. Te leuk!