Geldtype Strateeg

Duidelijke focus


Een type dat ambitieus is en plannen heeft. Dat durft te denken en te dromen, en het vervolgens ook gaat doen. Voor jou is geld niet een doel op zich, maar vooral een middel om ergens te komen. Om je leven te leven op je eigen voorwaarden, vanuit je eigen standaard. En daarbij ligt de lat hoog en kan het doel ver weg zijn; een stip op de horizon. Je houdt ervan om te excelleren, verder te gaan, de beste te zijn.

 

Je hoeft niet persé te houden van winkelen, vooral niet als winkelen betekent dat je gaat slenteren in een stad, van winkel tot winkel. Je hebt wel wat beters te doen! Je bent doelgericht en gaat liever naar één bijzonder goede winkel, of hebt zo je adressen online.

 

Je hebt geen moeite om geld uit te geven aan dure dingen, zolang ze maar passen in jouw visie van ‘mooi’ of nuttig. Daarbij krijg je graag advies, zolang het maar van een kenner is. Niets zo vervelend als iemand die niet weet waar het over gaat...!

 

Zo werkt dat ook voor financieel advies. Je krijgt dan het liefst de beste adviseur aan tafel, die zich vooral beperkt tot zijn of haar eigen vak, die jou antwoord geeft op je vragen. Niet meer, maar zeker ook niet minder. Je houdt graag zelf de touwtjes in handen.

 

Je houdt van successen en kijkt ook naar organisaties
die impact hebben en de dingen goed doen, als je geld weggeeft. Met een beetje geluk organiseer je een eigen project of start je zelf een fonds als je geld wilt doneren. Dan weet je in ieder geval zeker dat het top wordt geregeld. Bovendien kan je genieten van regelen en van organiseren, en geef je graag je tijd en energie aan projecten die veelbelovend zijn.

 

Je kunt echt een trendsetter zijn, een leider waar mensen als vanzelf wat naar opkijken. En met recht, want je kunt bergen verzetten als je dat wilt. Zeker als je bijvoorbeeld een paar miljoen wint met de loterij. Je hebt dan nog wel een paar knallers van plannen liggen! Maar mocht je niets winnen, dan regel je dat geld toch ‘gewoon’ zelf...

 

Wat maakt dit type zo uniek

 

Duidelijke focus

Jij kan groot denken. Je hebt een grote visie en gevoel voor succes. Je kunt hoofdzaken en bijzaken prima scheiden en hebt een duidelijke focus. Jij gaat ergens voor en kan dan gerust (financiele) offers brengen om je doel te behalen.

Wat doe je al erg goed

 

Plannen maken

Plannen maken! Alles past bij jou in een overzicht, waar
je graag controle op houdt. Je bent graag degene met de touwtjes in handen, maar kan ook prima dingen loslaten en anderen laten doen. Zolang je maar met z’n allen de goede kant op gaat.

 

Jouw meerwaarde

 

Money manager

Jij ziet geld niet als doel, maar als middel. Je bent niet tevreden met iets kleins of middelmatigs, maar wil gaan voor groot, groter, grootst. Ook in je geldzaken ben je doelgericht, overzichtelijk en ambitieus. Je bent een echte ‘money manager’.

 

Wat jou sterker maakt met geld

 

Meer oog voor het hier en nu

Een Strateeg kijkt naar de lange termijn en naar het grote plan. Alles (en iedereen) die niet bij dat plan of binnen
hun focus past, heeft niet hun interesse. Daardoor kan de Strateeg koel en minder persoonlijk over komen op anderen. En dan kan je zomaar geniet-momenten vergeten, of spontane opportunities met geld mislopen.

 

Waar word jij blij van

 

• Voldoende middelen om je doelen te realiseren

• Plannen maken


• Overzicht en de touwtjes in handen houden


• Regelen en organiseren

• (Financieel) advies krijgen van de beste

• Mensen die het eens zijn met jouw plan

• Status(symbolen)

 

Tip: een perfect plan

 

Het is niet verkeerd om eens te gaan zitten voor een
sterk financieel plan, waarin je heel breed al je geldzaken meeneemt, zoals: aandelen, investeringen, jouw ambitie en je financiële zelfstandigheid. Een groeiplan, dat past bij je ambitie natuurlijk. Aarzel niet om een hele goede financiële expert in te schakelen. Of, nog beter, vraag een leider of super-adviseur in je omgeving eens om advies.