Geldtype Pionier

Lef om financiële risico's te nemen


Een type dat niet bang is voor een stevige uitdaging of een nieuw avontuur. Je kunt zwart-wit overkomen en hebt duidelijke opvattingen over geld, hoe je je geld wilt besteden en wat je een risico vindt.

 

Je hebt niet persé een warm gevoel bij geld. Het is er, of het is er niet. Geld is vooral praktisch: nieuwe mogelijkheden, dingen bereiken of een bepaald resultaat behalen.

 

Winkelen doe je liever niet. Als het moet, dan kijk je gewoon online of ga je naar bepaalde winkels die je al kent. Vooral als het gaat om praktische zaken zoals kleding, eten of basisdingen. Geld uitgeven is dan geen probleem, je hebt een eigen budget en je bent doelbewust bezig.
Aan de andere kant kan shoppen ook betekenen dat je
op ontdekkingstocht gaat. Je kunt dan prima door een
stad struinen, op zoek naar aparte winkeltjes of nieuwe producten.

 

Geld weggeven doe je niet zomaar. Je hebt een sterke overtuiging over goed of fout, en je geeft aan organisaties of projecten die passen bij die overtuiging. Daarbij let je op meetbare resultaten, een eerlijke verdeling en thema’s waar jij warm voor loopt.

 

Als je advies wilt hebben over geld, hoor je graag de waarheid. Eerlijk en recht voor z’n raap. Je let dan niet op details, maar bent vooral bezig met nieuwe mogelijkheden of hoe je dingen beter kunt doen in de toekomst. Je loopt niet weg voor risico’s, het kan dus zijn dat je een keer te veel uitgeeft of minder slim met je geld omgaat. Goed en praktisch advies kan je dan weer op het juiste spoor zetten.

 

En als je een keer een smak geld op je rekening hebt staan, dan is er maar één echte mogelijkheid: eindelijk alle vrijheid om te starten met een nieuw avontuur! Of dat nu een uitdagende onderneming is, of een intensieve wereldreis maken of een weeshuis bouwen ergens ver weg... Je hebt ideeën genoeg!

 

Wat maakt dit type zo uniek

 

Lef om financiële risico’s te nemen

Jij hebt lef en gaat een uitdaging niet uit de weg. Moeilijke keuzes over je financiën maken... Je doet het zonder aarzelen. Je loopt niet weg voor risico’s. Als je ergens achter staat, dan is geen berg te hoog en geen brug te ver. Jij kunt ondernemend zijn, en kijkt daarbij naar de praktische impact van geld: wat bereik ik er ècht mee?!

Wat doe je al erg goed

 

Consequent in geldzaken

Je hebt sterke waarden en normen. Dat is eigenlijk de basis voor alle keuzes die je maakt, de overtuigingen die je hebt. Ook je geld, je administratie en je financiële vrijheid heb
je (of doe je) niet zomaar. Dat maakt je heel consequent, ook in je geldzaken. En daarbij sta je open voor eerlijke, no nonsense kritiek, altijd op zoek naar een goede verbeterslag. Kom maar op met dat advies!

 

Jouw meerwaarde

 

Ideeën hebben met impact

Doordat je houdt van verbetering, zoek je altijd naar meer. Ook met je geld. Zo kom jij op originele nieuwe ideeën en toepassingen, waar ook anderen wat aan hebben. Want
als het voor jou werkt, kan je bijna niet wachten om ook anderen te overtuigen: ‘Kom op, dat kan beter! Pak je kans op verbetering!’

 

Wat jouw sterker maakt met geld

 

Bedenktijd inbouwen en rekening houden met andere zienswijzen
Pioniers kunnen soms onnodige risico’s nemen, omdat ze nu eenmaal iets willen bereiken. Ook kunnen Pioniers een eigen sterke mening (over geld) opleggen aan anderen, in de overtuiging dat het beter is voor diegene. Ze houden nu eenmaal van verbetering en verandering. Maar dan kunnen ze even vergeten om zich in te leven in de ander, of rekening te houden met persoonlijkheden of zienswijzen die nu eenmaal kunnen afwijken...

 

Waar word jij blij van

 

• Uitdagingen


• Resultaten boeken


• De vrijheid om zaken te kunnen veranderen/verbeteren

• Mensen om je heen die ook snel in beweging komen


• Eerlijke feedback


• Goede doelen kunnen steunen die dezelfde zaken als jij

belangrijk vinden


• Gezonde spanning


• Veel te doen hebben

• Vrijheid

 

Origineel geld-idee

 

Investeer in goede ideeën middels crowdfunding. Lees hier meer over op startcrowdfunding.nl.