Geldtype Doener

Geldzaken netjes op orde


Een type dat zuinig, nuchter en praktisch is, houdt
 van overzicht en van lijstjes of budgetten. Je kunt perfectionistisch zijn en je let op de details. Je geld houd je dus ook liever zelf bij, waarna je alleen nog hulp nodig hebt voor wat grotere keuzes. Zoals het regelen van een hypotheek, of een lastige belastingaangifte. Maar ook
in dat soort zaken heb je alles goed in handen en wil je controle houden op je uitgaven en je inkomsten. Je voelt je verantwoordelijk en je houdt van orde. En aangezien je goed bent in alles wat je doet, doe je het liever zelf. Ook je geldzaken en je administratie.

 

Je werkt hard voor je geld; zonder zweet geen inkomsten. 
Je vindt het ook prima om te genieten van je geld, maar dan heb je de neiging om vooral praktische of nuttige zaken te kopen. Zoals een nieuwe stofzuiger of kleding voor je werk. En je geeft over het algemeen niet meer uit dan dat er binnen komt, de verleiding om zomaar iets aan te schaffen buiten je budget weet je meestal te weerstaan. Je houdt ook niet van allerlei luxe overbodige dingen: te veel rommel in huis, daar word je onrustig van.

 

Je hoeft ook niet zo nodig in een enorm huis te wonen, of een hele dure auto te rijden, als dat niet nodig is. Je leeft niet graag boven je stand. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ kan bij jou passen.

 

Je vindt het logisch om te sparen voor een grotere uitgave, zoals het onderhoud van je auto, een nieuwe bank of
de kosten van een studie. Sparen doe je sowieso liever
dan investeringen die risicovol kunnen zijn. Mocht je te weinig geld hebben, of je bent tegen onvoorziene kosten aangelopen, dan heb je de neiging om nòg harder te gaan werken.

 

Mocht je een keer geld extra hebben, dan zorg je eerst voor een goede buffer en kijkt dan wat je kunt weggeven. Je geeft dan aan organisaties die dicht bij anderen willen staan, die de handen uit de mouwen steken en samen de samenleving sterker maken. Een betere wereld voor onze kinderen, onze vrienden en onze buren.

 

Wat maakt dit type zo uniek

 

Geldzaken netjes op orde

Je hebt graag alles op orde, bent netjes en hebt graag overzicht over alles wat je doet. Als je iets nog niet kunt, blijf je oefenen en proberen, net zolang tot je het in de vingers hebt. Dit maakt je vaak heel goed en succesvol met geldzaken, hoewel je wat voorzichtig en behoudend kunt zijn in de keuzes die je maakt.

Wat doe je al erg goed

 

Eigen verantwoordelijkheid pakken

Je pakt je eigen verantwoordelijkheid, zeker ook met geld,
je bent ijverig en let op elk detail, waardoor niets je ontgaat. Je weet meestal prima wat er op je rekening staat, hoeveel je nog te besteden hebt, wat je budget is en welke buffer
je nodig hebt. Je houdt je administratie regelmatig in de gaten en hebt het liefst dat alle betalingen en wijzigingen op tijd zijn bijgewerkt. Dan ben je niet tevreden tot alles klopt, je je hele lijstje hebt afgecheckt en je zeker weet dat je administratie en je geldzaken precies kloppen.

 

Jouw meerwaarde

 

Betrouwbaar en eerlijk

Je bent betrouwbaar en eerlijk, ook als het over geld gaat.
Jij zorgt dat je geldzaken kloppen, hebt altijd wat over voor anderen en helpt een ander graag met het oplossen van een praktische vraag. Je loopt niet te dromen, maar zorgt dat de dingen geregeld zijn, en nog goed en netjes ook. Alle puntjes op de i.

 

Wat jou sterker maakt met geld 

 

Geld opzij zetten voor iets spannends of iets nieuws

Doordat je alles graag zelf in handen hebt, kan je minder flexibel zijn en hou je niet van loslaten. Je doet de dingen zoals je ze altijd al gedaan hebt. Dat kan je ook beperken of je wereld onnodig kleiner maken. Het kan dus soms goed zijn, of je zelfs verrijken, om eens verder te kijken dan je neus lang is. Om bijvoorbeeld een bedrag opzij te zetten waar je wel iets spannends of nieuws mee doet. Zomaar die cruise boeken met je geliefde of een investering doen in een start- up. Het is het waard om een keer te proberen!

 

Waar word jij blij van?

 

• Zaken tot op detailniveau goed kunnen doen

• Duidelijke taken


• Samen werken met ieder zijn eigen taken


• Mensen die hun taken ook netjes uitvoeren

• Zaken goed af kunnen ronden

• Nuttig bezig kunnen zijn


• Spullen aanschaffen die nuttig en praktisch zijn

 

Handig hulpmiddel voor Doeners

 

Bepaalde banken bieden een online “huishoudboekje” of budget-tool aan. Hiermee kan je je financiële zaken heel makkelijk èn goed regelen.