Geldtype Beheerder

Natuurtalent met geld


Een type dat houdt van balans en kwaliteit, orde en overzicht. Je hebt graag grip op je eigen leven, spullen en geld. Van nature ben je gastvrij en investeer je tijd, geld
of cadeautjes in mensen of projecten die je raken. Je bent efficiënt en weloverwogen, gul voor anderen en soms zuinig voor jezelf.

 

Je hebt gevoel voor geld. Meer nog; geld betekent voor
jou zekerheid, mogelijkheden en vrijheid om je eigen keuzes te maken. Geld is vooral een goede investering, een persoonlijke rijkdom, welvaart maar ook welzijn. Je goed en veilig voelen. Geld is dus waardevol voor jou.

 

Als je gaat winkelen ga je vooral voor wat je echt nodig hebt, daarbij let je op kwaliteit èn de beste prijs. Bij alles wat je koopt denk je eerst: ‘Is dit het waard? Krijg ik waar voor mijn geld?’ Je wilt het meeste halen uit je budget, dus let je goed op aanbiedingen en kortingen.

 

Je hebt je financiën meestal prima op orde en je kunt over het algemeen goed met geld omgaan. Daarbij hoort ook investeren in anderen of in goede doelen. Maar je geeft
niet zomaar geld weg. Dat doe je pas nadat je hebt kunnen nadenken of research hebt gedaan op internet en een eigen oordeel hebt gevormd. Pas dan geef je met een goed gevoel. En dan het liefst aan organisaties of projecten die mensen weer op eigen benen zetten, hen zelfstandig maken. Je geeft liever geld voor een waterput, of graan om in te zaaien, dan een paar maaltijden bijvoorbeeld.

 

Eigenlijk heb je je eigen financiële zaken prima voor elkaar, dus je hebt bijna geen advies nodig. Maar je hoort graag meer over slimmer omgaan met het geld dat je overhoudt. Denk eens aan handige tips over investeren, zonder meteen aandelen te hoeven kopen. Of een goede investering, die zichzelf dubbel en dwars terug betaalt.

 

Mocht je opeens een groot bedrag winnen in de loterij, dan denk je eerst eens goed na wat je ermee doet. Je geeft altijd een deel weg, maar behoudt het grootste deel om opnieuw te investeren. Liefst in zaken die in waarde toenemen, zoals grond of huizen, of kunst. En zo bouw je aan je financiële vrijheid!

 

Wat maakt dit type zo uniek

 

Natuurtalent met geld

Je hebt oog voor waardevolle dingen, hebt je eigen zaken onder controle en je weet altijd meer te maken van wat je hebt. Met een beetje geld bereid je nog de lekkerste maaltijd voor je gasten, je maakt van elk cadeautje een feestje en hebt oog voor echte koopjes. Jij komt altijd op je financiële pootjes terecht en maakt het meeste van elke situatie. Zelfs een crisis weet je nog om te buigen naar een succes. Je bent een echte geld-kanjer!

Wat doe je al erg goed

 

Balans vinden èn behouden

Je weet dat geld niet het enige is dat telt. Jij streeft naar een waardevol en rijk leven, waarin ook tijd is voor je vrienden of je geliefden. Je hebt behoefte aan ruimte voor jezelf, je hobby’s en je vriendschappen. Je investeert in de dingen die voor jou belangrijk zijn en dat doe je slim en weloverwogen.

 

Jouw meerwaarde

 

Duurzame oplossingen vinden

Omdat je zo creatief en vindingrijk bent met geld en middelen, kom je op hele originele en mooie oplossingen om duurzaam en optimaal te leven. Je hebt oog voor de samenleving en voor je omgeving; je observeert sowieso heel goed. En dat maakt dat je sterke keuzes maakt, die jou en de mensen in je directe omgeving altijd sterker maken, of je nu veel geld hebt of weinig.

 

Wat jou sterker maakt met geld

 

Helikopter-view en sneller handelen

Je houdt van controle en overzicht. En je houdt het liefst alle kaarten in je eigen handen. Dat kan je natuurlijk ook beperken, of je te lang doen aarzelen over leeuwen en beren op de weg. Je wilt dan zo lang observeren, inschatten en overwegen, dat de (financiële) kans alweer voorbij kan zijn. Het helpt dan om je helikopter-view weer aan te zetten
en de situatie van een andere kant te bekijken. En dan te handelen, ook al voelt dat spannend.

 

Waar word jij blij van

 

• Slimme investeringen doen en opbrengst ervaren

• Op zoek gaan naar passende cadeaus


• Bewust geld weggeven, goede doelen steunen


• Goede werk-prive balans

• Voorkomen dat tijd en geld worden verspild


• Spullen kopen die lang mee gaan (kwaliteit)


• Van weinig iets/veel maken


• Geldzaken op orde hebben en een appeltje voor de dorst • Koopjes

• Financiële vrijheid


• Spullen slim hergebruiken

 

Investeringstip

 

Gebruik ‘de regel van 72’

Met de regel van 72 bereken je in hoeveel jaar jouw geld zich verdubbelt. Zo weet je dus snel en gemakkelijk hoeveel rendement je moet maken om je beleggingsdoel te behalen. (Verdubbelingstijd = 72 / benodigd rendement, oftewel: Benodigd rendement = 72 / verdubbelingstijd)

 

Een voorbeeldje: Je hebt € 1.000,- en je wilt dat dit over 10 jaar het dubbele is. Dan deel je 72 door 10 en kom je op een benodigd rendement van 7,2%. Stel dat jouw rendement 4% bedraagt, dan duurt het 72/4= 18 jaar voor je het bedrag hebt verdubbeld.*

 

* Dit is uiteraard bij benadering, maar het werkt vaak wel goed. Een handige en snelle tool om je wat richting te geven.